divendres, 26 de febrer del 2016

Projecte de les formigues

   La classe verda al llarg d'aquest curs hem realitzat el projecte de les formigues, i ara que l'hem finalitzat us volem explicar tot allò que hem descobert i aprés dia a dia.

  El primer que vam aprendre és a que les formigues pertanyien a la familia dels insectes i que el seu cos està dividit en tres parts.

   Vam investigar on i com vivíen,va ser sorprenent descobrir que vivíen en formiguers on aquests estaven plens de passadissos i cambres.

   Vam buscar per internet quins tipus de formigues hi havien, perquè encara que a nosaltres ens ho semblin, no  totes són iguals:
-  Hi han les formigues reina, que són les que posen ordre al formiguer
-  Hi han les formigues obreres que són les més treballadores i forçudes.
-  I per últim hi han les formigues soldat que tenen la funció de protegir a totes les formigues.

   Hem pogut veure com es creen nous formiguers a partir d'una formiga a la qual li surten ales i volant pels voltants es dedica a buscar nous llocs per crear noves colònies de formigues.

   I també hem buscat informació de la reproducció de les formigues, les quals neixen a partir d'ous.  Quan surten de l'ou se l'anomenen larves i són blanques i no tenen potes. Després canvien el seu color i es tornen més fosques i se'ls hi diu pupes, per finalment convertir-se en les fomigues que tots acostumem a veure pel terra i parets.

   Hem investigat què mengen i com es comuniquen, ha estat un projecte  molt interessant.

   A continuació us deixem un vídeo del nostre projecte perquè veieu tot el que hem aprés en aquests mesos sobre les formigues.



                           

   Com ens ho hem passat tant bé i hem aprés tant,
ja estem començant a pensar en el següent projecte!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada