dimecres, 18 de novembre del 2015

Que maco el mercat del Ninot !!

   Aquest matí hem anat a visitar el mercat del Ninot situat al carrer Mallorca. És un mercat molt gran on per fora hi han parades de textil, llibres i altres.

   


   Quan hem arribat al mercat ens ha rebut la directora del mercat, l'Ester Ferrando, la qual ens ha explicat una mica l'història del mercat. Ha estat molt interessant la seva informació. Ens ha explicat la diferència entre mercat i supermercat i perquè és millor anar a comprar al mercat: el menjar és més fresc i t'atenen personalment els depenents aconsellant en com podem cuinar aquell producte.

   Després el Santi, ens ha acompanyat a dintre del mercat i hem començat la nostra visita al mercat. La primera parada que hem observat ha sigut la fruiteria. Allà hem aprés que posen a les cantonades de les parades o a la part que més veiem els compradors els aliments amb colors més llampants. Hem mirat quines són les fruites de la tardor. El Santi ens ha explicat que per una dieta equilibrada les persones hem de menjar 5 racions de fruites i verdures al dia, ja que ens aporten part de l'aigua que el nostra organisme necessita.

 


  A continuació hem pasat a veure la peixateria on ens ha explicat els dos tipus de peix podem trobar: el peix blau i el peix blanc. Ens ha ensenyat un truc per veure si el peix està fresc, hem de mirar de quin color són les brànquies i si estan vermelles és que el peix és fresc. També hem pogut veure tot un bon ventall de marisc, quina pinta més bona que teníen.

 



  Hem vist una oueria, on hem vist tot tipus d'ous. Hi havien de tots els colors i mides, els nens s'han quedat bocabadats.



  Per últim hem visitat diferents carnisseries per observar quin tipus de carn podem trobar en elles. Hem descobert que la carn és pot classificar en : carn blanca i carn vermella. Hem vist llom, haburgueses, mandonguilles, entrecot, costelles de xai, carpaccio, conill, pollastre, botifarra...... Quin goig que feien.





  Abans de marxar el mercat ens ha fet un petit obsequi a tots, regalant-nos una bossa amb fruita. Ha estat una sortida molt profitosa.






2 comentaris:

  1. Quina sortida mes interesant. El Marc comentaba ahir a la nit que habia apress moltes coses. Ara ja els podrem enivar a comprar.

    ResponElimina
  2. Molt interesant tot el que van aprendre. L' Adrià també ens va explicar tot el que havien vist i també ens va dir que a partir d'ara havíem d'anar a comprar al mercat i que ell volia acompanyar-nos.

    ResponElimina