dilluns, 27 de març del 2017

Inauguració de la setmana cultural.

   Un any més comencem la Setmana Cultural, aquest any està basada en els 125 anysque fa que  Madre Carmen va iniciar l'Obra Benèfico Social Nen Déu. Ens hem reunit tots al patí i el presentador i animador ens ha anat presentant a través d'unes capses tota la trajectoria de Madre Carmen en aquests 125 anys. Ens ha anat explicant que ens trobaríem les classes dins de cada capsa i que a més a més la compartiríem amb la nostra classe amiga de la Setmana de la Pau.



  A la classe verda i el centre de dia li ha tocat el període on Madre Carmen està a Antequera. On els responsables de l'asil del Nen Jesús entren en relació amb el Padre Bernabé , que afirma que les germanes poden emprendre aquest servi, donat que coneix "la abnegación y el buen hacer" de Madre Carmen. De manera que la criden a Barcelona i accepta el projecte i arriben a l'acord de que la seva congregació dirigirà aquella institució. Dins de la capsa s'han trobat una carta, un mapa d'Antequera i una foto de la casa de la Victoria.



  A la classe blava i groga li ha tocat el període  on es veu que  l'Hospital del Nen Déu existeix l'interès en la formació de persones per a l'atenció de malalts ajudant a metges. Al començament s'instrueixen senyores i joves en nocions d'infermeria però l'any 1955 s'obre l'Escola Diocesana d'Infermeres Santa Teresa de Jesús. Simultàniament es funda l'Escola de Puericultura que subsisteix prop de vint anys, fins que l'escola d'ATS en 1980, per exigències de la nova llei, es converteix en centre de formació professional amb els mòduls de primer grau de branca sanitària per al títol d'auxiliar de clínica i de segon grau per a laboratoris, anatomia patològica i radiodiagnòstic, ampliats anys més tard a educadors de disminuïts psíquics i a assistència geriàtrica. Per servir a la necessitat social s'estableixen per uns anys amb èxit els cursos de llengua de signes. Posteriorment s'imparteixen a l'escola els cicles formatius de grau superior d'integració social i laboratori d'anàlisis clínics. Dins de la capsa s'han trobat un llibre de medicina, un aparell de prendre la pressió arterial i una safata.
  


   Per finalitzar la inauguració ens han convidat demà al pati de l'escola a tots a un concert de la Damaris Gelabert, cantant molt coneguda de cançons infantils.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada