dimarts, 16 de febrer del 2016

Visita al mercat de Santa Caterina

   Aquest matí hem anat a visitar el mercat de Santa Caterina, on hem realitzat una visita guiada per totes les seves parades. Ens han explicat que és el segón mercat més visitat de Barcelona després del de la Boqueria. 
   La primera part de la visita hem estat observant i comentant totes les parades en general per les que anavem passant. A mesura que pasavem per elles el noi que ens  anava explicant detalls interessants d'alguns aliments. Per exemple a la oueria ens ha explicat perquè hi han ous blancs i ous marrons, els ous blancs són blancs perquè surten de les gallines blanques i els marrons perquè surten de les gallines marrons. També ens ha explicat perquè els ous de codorniu tenen taques: són per camuflar-se en l'entorn i pasar desapercebuts i que no se'ls enduguin o mengin altres animals.
Hem pogut observar parades de fruits secs, fruiteries, verduleries, carnisseries i moltes d'altres.




   Però en les parades que ens hem estat més estona observant i aprenent més coses han estat en les peixateries del mercat. El noi ens ha explicat un munt de coses ben interessants, com per exemple que el peix es pot dividir en peix blanc i peix blau. Del peix blau ens ha explicat que és un peix que neda més per la superfície de l'aigua, que fa recorreguts més llargs i que per això acostumen a ser peixos que contenen mes greix (Omega-3), que si ens fixem bé la seva cua té forma de V. I del peix blanc ens ha explicat que són peixos que acostumen a nedar més al costat del terra i que la seva cua te forma de D.
  


  




   També ens ha explicat com diferenciar quan un peix és frec: 
1. Mirar-li les brànquies que es per on respiren. Si estan vermelles és bona senyal.
2. Mirar-li els ulls, si els te molt brillants vol dir que el peix és fresc. 

   De ben segur que ells us explicaran moltes més coses que han vist, escoltat o que els ha cridat l'atenció al llarg de la visita.
   Ja veieu que ens han ensenyat moltes coses noves i són ben interessants!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada