dimecres, 23 d’octubre del 2019

Conte del reciclatge

   Aquest passat dilluns al matí van venir a explicar-nos un conte que es deia " Reciclet, un conte i tot net".  Ens vam reunir la classe blava i rosa per compartir aquest conte el qual va estar força interessant.

  El conte tractava sobre un poble que llençava tota la brossa a un drac que tenia a les seves muntanyes i el que el drac no es menjava ho cremava i ho reutilitzava com adob pel camp. Però un dia va arribar una parada ambulant al poble on venia de tot: begudes, electrodomèstics, joguines.... Això va fer que crees molta més brossa de l'habitual i el drac no donés a l'abast amb tota la brossa que creaven tots els habitants del poble i per això es veien restes de brossa per tot el poble, fins i tot arribaven al riu que passava al costat del poble. Veient els vilatans del poble com tenien el poble es van reunir per entre tots buscar una solució i se'ls i va acudir reciclar en contenidors de diferents colors segons el rebuig que fos: el blau pel paper, el groc pel plàstic, el marró per l'orgànic, el punt verd per joguines, electrodomèstics... i el gris per la resta. D'aquesta manera van veure com la seva brossa es reduïa molt i tornaven a tenir ben net i maco el poble.


                                    



   Després de l'explicació del conte ens van fer una dinàmica molt visual on donaven a cada nen un objecte i ells havien de mirar de quin material estava fet per ficar-ho dintre d'unes capses que representaven els diferents tipus de contenidors on llencem o deixem les coses.



  També ens va fer una exposició de tot el material que tenim a l'hora d'embolicar menjar per reduir el rebuig que fem al llarg de tot el dia, com la cantimplora per beure aigua, els embolcalls de tela o capses de plàstic per els entrepans i menjars....

   I per últim vam veure a través d'uns trucs de màgia com es poden reutilitzar alguns materials com càpsules de nexpresso en arracades, trossos de paper per fer paper nou, ampolles de vidre per tornar a fer noves ampolles de vidre o altres recipients...



   Com veieu va estar una activitat molt maca i entretinguda per tots, segur que els nens ja us van explicar el dilluns a la tarda alguna de totes aquestes cosetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada