dilluns, 12 de desembre del 2016

Biblioteca Jaume Fuster

   Aquest matí la classe blava hem anat a visitar la biblioteca de Jaume Fuster a Lesseps. Com hem arribat una mica d'hora em fet temps jugant una estoneta al parc que hi ha davant de la biblioteca. I quan se'ns ha fet l'hora ens hem apropat a la porta de la biblioteca on la Rosa ens ha rebut i ens ha fet passar cap a dintre.


   Un cop hem entrat ens hem tret les jaquetes i ens hem assegut en el lloc on teníem que realitzar la nostra activitat. La Rosa ens ha presentat als "Fusterets", els quals són ajudants que hi han a la biblioteca. Cadascun d' ells te una funció a la biblioteca, un de netejar, un d'ordenar, un d'emportar-se els llibres a casa, un de mantenir l'ambient adequat a la sala i el que treballava amb l'ordinador. La Rosa ens els ha anat presentant un a un explicant la seva tasca, per a continuació observar una làmina molt gran i dir qui estava fent el que ens havia explicat, un cop ho trobàvem havíem de posar un gomet a sobre.



  Gràcies a aquesta explicació hem pogut conèixer tot el que es pot fer i no es pot fer en una biblioteca. A continuació la Rosa ens ha explicat un conte on tots els nens han estat super atents, els hi ha encantat. Un cop ha finalitzat l'explicació del conte hem pogut donar un tomb per tot l'espai i ens ha anat explicant quins tipus de llibres hi havien en la secció infantil de la biblioteca: comics, contes, llibres per consultar per temes, els ordinadors, música, pel·lícules, jocs per les consoles....



   A continuació ens ha ensenyat el carro on es desen els llibres que ja hem consultat i que ja no volem. També hem descobert un semàfor molt especial dintre de la biblioteca, el qual servia per indicar el nivell de soroll a la biblioteca e intentar controlar el volum.  Seguidament hem anat a l'entrada de la biblioteca on hi han uns ordinadors, que és on es fa el préstec de llibres, només es necessita el carnet i l'ordinador, ja no fa falta apropar-se al mostrador al personal per fer el préstec de llibres.  I al costat hem pogut veure com es feia el retorn dels llibres amb un altre ordinador i bústia automàtica on s'anaven desant els llibres que retornaves.


   Com ens quedava una mica d'estona hem pogut estar mirant contes fins l'hora de marxar. Agraïm molt la dedicació que ha tingut la Rosa aquest matí amb nosaltres. Per sort al Febrer farem una altra activitat a la biblioteca i de ben segur que ens ho tornarem a passar molt bé com avui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada